Wat zijn de beste planten in je tuin als je hooikoorts hebt?

Heb jij ook zoveel last van de pollen in de lucht tijdens de zomerdag, dan heb je waarschijnlijk te maken met hooikoorts. In de zomerperiode zijn er immers veel pollen in de lucht, maar daar hoef jij in je eigen tuin niet zoveel last van te hebben. Wel zul je zelf even goed op de planten in je tuin moeten letten, omdat sommige planten en struiken meer invloed hebben op hooikoorts. Siergrassen zijn dan ook erg af te raden als je last hebt van hooikoorts.

Vijverplanten in de vijver

Als jij een vijver in je tuin hebt, dan zou je kunnen kiezen voor prachtige vijverplanten. Deze planten die zorgen namelijk niet voor nog meer ongemak als jij last van hooikoorts hebt. Het aanleggen van een vijver is wel wat werk, maar de vijverplanten zorgen voor een mooie kleur in je tuin. Bij vijverplanten is het zo, hoe kleuriger de bloem is des te minder stuifmeel deze zullen verspreiden.

Er zijn nog meer bloeiende planten

Als jij last van hooikoorts hebt, dan zijn er gelukkig nog veel meer mooie planten die jij in je tuin kunt planten. Heb jij er wel eens aan gedacht om bloembollen in je tuin te zetten, ze geven in de meeste gevallen rijkelijke kleuren. Lavendel is een plant die je ook goed kunt houden als je te maken hebt met hooikoorts, daarnaast ruikt lavendel ook nog eens lekker. Als je andere vaste planten in je tuin zou willen houden, dan kan de Hortensia of de Azalea een goede keuze zijn. De Azalea blijft in de winterperiode ook nog eens mooi groen.

Probeer de tuin te onderhouden

Misschien is het niet je meest favoriete klusje, maar het onderhouden van de tuin is heel belangrijk als je last hebt van onkruid. Onkruid kan zich namelijk snel verspreiden, waardoor de kans op pollen een stuk groter is. Mocht je de tuin zelf niet kunnen onderhouden, dan zou je natuurlijk een tuinman kunnen overwegen. Deze kan jou namelijk helpen met het onkruidvrij houden van je tuin, zodat jij niet zoveel last van al die vervelende pollen in de lucht. Het gras kort houden is heel belangrijk, maar misschien is het wel beter hier zelf niet mee aan de slag te gaan. Welke planten ga jij in je tuin planten en laat jij je voortaan ook helpen in de tuin?