Je tuin katproof maken, hoe doe je dat?

Hoe vaak zien we katten van een ander in onze tuin? Hier ergeren we ons meestal groen en geel aan, omdat katten nu eenmaal de behoefte gerust in onze tuin doen. Erg vervelend, daardoor wil jij waarschijnlijk net als heel veel anderen je tuin katproof maken. Hoe kun jij je tuin katproof maken en toch nog van je tuin genieten? Je wilt natuurlijk wel dat je tuin er een beetje mooi blijft uitzien als jij er alles aan doet om de katten te weren uit jouw mooie bloementuin. Als jij zelf katten houdt wil je ook niets liever dan de katten in je eigen tuin houden.

Een afrastering maken

 

Je zou een afrastering kunnen maken, waardoor de katten van jezelf in je eigen tuin blijven en de katten van een ander niet in jouw tuin kunnen komen. Misschien denk je dat een afrastering niet heel vriendelijk is voor een kat, maar dat valt eigenlijk best wel mee. Je kunt met een afrastering meerdere vliegen in één klap slaan. Hoe hoog de afrastering zou moeten worden, hangt volledig af van jezelf. Denk wel goed aan bomen en struiken, want katten klimmen hier graag in.

Je kunt kattennetten gebruiken

Het is belangrijk om te weten dat vaginisme een onbewuste reactie is van het lichaam. Dit betekent dus niet dat de vrouw geen seks wil hebben.

Zorg voor uitdaging

Ben jij veel van huis en wil jij je kat binnen de tuin houden, dan is het handig voor voldoende uitdaging te zorgen. Katten zijn nu eenmaal speels, waardoor ze het verdienen lekker te kunnen spelen. Door leuke speeltjes en misschien zelfs klimattributen neer te zetten kun jij ervoor zorgen dat je kat zich niet gaat vervelen.

Een klein beetje vrijheid

Je kunt je kat een klein beetje vrijheid geven door deze aan een riempje buiten te laten lopen. Let wel goed op dat je de kat eerst laat wennen aan het tuigje, voordat je de kat aan een lijntje doet. Dit laatste kan zorgen voor een onrustige kat als hij of zij daar niet aan gewend is. De beste tip hiervoor, is de kat eerst binnenshuis te laten wandelen met het tuigje, daarna kun je beginnen met een lijntje. Zo weten jullie beide waar jullie aan toe zijn en kan jouw kat ook aan een lijntje buiten iets meer vrijheid krijgen.